• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Bild av en olycksplats med en brandbil som står parkerad på vägen. I förgrunden syns trafikskyltar med en hastighetsgräns och en varningstriangel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man i 70-årsåldern har avlidit efter en olycka mellan en mc och en personbil utanför Katrineholm. Foto: Pontus Stenberg

Man i 70-årsåldern död efter mc-olycka utanför Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen frontalkrockade en motorcykel och en personbil utanför Katrineholm, enligt polisen. Mc-föraren, en man i 70-årsåldern, har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Olyckan inträffade på väg 55, i höjd med Strångsjö utanför Katrineholm. Enligt polisens uppgifter ska en personbil och en motorcykel ha frontalkrockat.

Under kvällen meddelade polisen att mc-föraren avlidit till följd av sina skador.

I personbilen ska det ha färdats flera personer, vilka skador de fått är i nuläget oklart. Räddningstjänsten uppger att samtliga drabbade har förts till sjukhus. Enligt Katrineholms-Kuriren handlar det om totalt fem personer.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.