Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eskilstuna golfklubbs ordförande Göran Lindblad sätter hoppet till vädermakterna och hoppas banan ska kunna öppna igen till helgen. Foto: SVT

Omöjligt att spela på golfbanan i Eskilstuna: ”Otroligt blött”

Uppdaterad
Publicerad

Regnet har satt stopp för allt spel på Eskilstuna golfklubbs bana.

– Rangen är öppen, men inte heller den är särskilt välbesökt, säger klubbordföranden Göran Lindblad.

Tidigast på lördag hoppas golfklubben i Eskilstuna att man kan öppna för spel igen. Då tror man det har torkat upp så pass mycket att man kan släppa ut både spelare och klippmaskiner på banan.

Klarar inte vattenmassorna

Enligt klubbordföranden Göran Lindblad kommer vattenmassorna från Odlar-området och rinner till golfbanan. Vattnet ska egentligen hamna i en bäck som sedan via en trumma ska föras ut i Mälaren. Men eftersom det exploaterats och byggts i Odlaren och Trumtorp, har skogsmark försvunnit som tidigare klarat av att ta hand om stora mängder vatten – och nu klarar inte trumman av vattenmassorna.

Ovädret Hans

– Det är inget som vi kan göra något åt. Vi arrenderar marken av kommunen och de har ju inte tänkt på att det kan komma så här stora vattenmassor när de tidigare planerat för området, säger Göran Lindblad.

Planerar för dammar

Enligt honom förs nu diskussioner med kommunen och ett dikesföretag om att bygga nya dammar vid den 13-hålsbana som klubben planerar att bygga framöver. På så sätt hoppas man kunna få undan vatten från banan samtidigt som det kan användas för bevattning av gräset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ovädret Hans

Mer i ämnet