Dykaren Douglas Lindeberg vid badplatsen i Vilsta friluftsområde i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Glasflaskor, fiskedrag och en mobiltelefon – det är några av fynden som dykaren Douglas Lindeberg gör på stranden i Vilsta. Foto: Oscar Parsmo/SVT

Oväntade fynden efter larmet om farligt föremål på badplats i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Bryggan på den populära badplatsen vid Vilsta friluftsområde i Eskilstuna spärrades av efter larm om ett misstänkt farligt föremål på botten. Efter att dykare varit på plats konstaterar de att det troligtvis rör sig om musselskal.

– Hela botten är täckt av dem, säger dykaren Douglas Lindeberg.

Det var under onsdagskvällen som bryggan vid Vilstabadet spärrades av. Enligt kommunen har en person skurit sig på ett föremål på botten, och dykare kallades dit på torsdagen.

– Kommunen ringde och sa att någon gjort illa sig i vattnet, och vi brukar hjälpa dem att söka av botten, säger Patrick Lundkvist, ordförande i Eskilstuna sportdykarklubb.

Tony Käll, arbetsledare på kultur- och fritidsförvaltningen, berättar att det inte hör till vanligheterna att dykare kallas ut till badplatser.

– Det är ju något som görs inför sommaren, men sällan under själva badsäsongen, säger han.

Musselskal på botten

På botten gjordes flera fynd, bland annat en glasflaska, ett fiskedrag och en mobiltelefon. Dessutom hittade dykarna en magnet som används vid magnetfiske.

– Vi har även hittat elsparkcyklar tidigare, säger Patrick Lundkvist.

Varför en person har skadad sig går inte att säga med säkerhet, men troligtvis har personen skurit sig på de vassa musselskalen som finns på botten.

– Det finns gott om musselskal i Eskilstuna. I 99 procent av fallen är det skal som man skurit sig på, säger Patrick Lundkvist.

Se när Eskilstuna sportdykarklubb tar sig ner på botten för att leta efter farliga föremål i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.