• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polis prejade oskyldig mopedist – frias från brottsmisstankar

Publicerad

Efter ett mordförsök i Nyköping prejade polisen och använde våld mot en oskyldig mopedist. Polisen anmäldes misstänkt för tjänstefel. Men nu meddelar åklagare att polisen frias från brottsmisstankarna.

Det var i början av maj som en person ska ha försökt skjuta en man på en krog. Under jakten på gärningsmannen sågs en mopedist som polispatrullen trodde kunde ha varit inblandad i brottet.

Men när polisen prejade mopedisten visade det sig att denne inte var den skyldige.

Enligt chefsåklagaren Martin Tidén var det oaktsamt av polisen att inte ha vidtagit fler åtgärder för att försäkra sig om att det var gärningsmannen som iakttagits.

”Det går dock inte att visa att oaktsamheten varit straffbar”, skriver han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.