Polispatruller på plats efter dödsskjutningen i Årby den 30 augusti. Foto: Blåljusbilder

Polisen kopplar mördad 35-åring i Eskilstuna till kriminellt nätverk

Publicerad

På fredagskvällen sköts en 35-årig man till döds i Årby i Eskilstuna. Den avlidne mannen var dömd för flera brott och polisen kopplar honom till ett kriminellt nätverk.

Polisen uppger i ett pressmeddelande på tisdagen att det finns en pågående konflikt mellan kriminella grupperingar, och har fattat beslut om att införa säkerhetszoner i flera stadsdelar.

Den mördade 35-åringen återfinns i belastningsregistret under drygt 30 avsnitt. Han har bland annat dömts för vålds-, vapen- och narkotikabrott.

Skjutningar i Eskilstuna

I konflikt med andra gäng

I ett utlåtande till Kriminalvården förra året konstaterade polisen att mannen ingår i ett kriminellt nätverk som är i konflikt med andra gäng.

I maj 2015 dömdes han till fyra år och fyra månaders fängelse för grov misshandel efter att ha skjutit en man i båda benen utanför Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Besök avslogs

Hösten 2023 dömdes mannen till ett kortare fängelsestraff för bland annat grov olovlig körning och brott mot knivlagen. I fängelset ansökte han om att få ta emot besök av en släkting, men Kriminalvården avslog hans begäran med hänvisning till att ett sådant besök kunde äventyra säkerheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet