• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Polis Elisabeth Johansson framför förhörsrumsdörr

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens gruppchef för brott i nära relation, Elisabeth Johansson, om vad de våldsutsatta kvinnorna berättar att de råkat ut för Foto: SVT

Polisen om de nya lokalerna: ”Det här är ett steg i rätt riktning”

Publicerad

Närheten till socialtjänsten ska underlätta polisens förhör med de våldsutsatta kvinnorna.

– Efter våra förhör kan vi erbjuda kvinnorna stöd och hjälp direkt när vi har socialtjänsten på plats. Insatserna hakar i varandra, säger gruppchefen för våld i nära relation, Elisabeth Johansson.

I det nya lokalerna kommer polisen att ha två förhörsrum för vuxna. Förhör med barn sker på Barnahuset som ligger vägg i vägg med Stoppcenter. Vid förhör med barn samlas alla polisens samverkanspartners kring barnet.

– Nu tänker vi att det ska fungera lika för kvinnorna så de slipper åka runt till flera olika instanser, säger Elisabeth Johansson.

Men det är inte bara den utsatta kvinnan som ingår i polisens utredning.

– Vi jobbar även med de som utsätter. Där behöver vi ta ett extra steg och motivera förövarna att söka stöd, så att våldet slutar, säger Elisabeth Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.