Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polischef Oscar Nissfolk berätta om knarkgömmorna som polishunden Lundy hittade i Årby. Foto: Polisen/SVT

Polishunden Lundy sniffade fram udda knarkgömmor i Årby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna har under åren kraftsamlat för att komma åt gängen i Eskilstuna. Hittillls har det lett till att stora mängder narkotika har försvunnit från gatan. I Årby gjorde polisenhunden Lundy två spännande fynd.

Med anledning av det senaste årets grova våldsbrottslighet har polisen i Eskilstuna fått förstärkning från andra distrikt. Det har varit fler poliser på gatorna under en längre period och resultatet också börjat synas i statistiken. Under årets första sex månader har polisen gjort över 200 beslag av narkotika och enligt lokalpolisområdeschef Oscar Nissfolk rör det sig sammantaget om många kilo av olika substanser. Utöver det har polisen även beslagtagit 19 vapen.

– Narkotikan är en viktig beståndsdel för att bekämpa den grova brottsligheten. Det är många gånger roten till det onda, säger han.

Fynd kan skapa oroligheter

Polisens framgångar i jakten på narkotika kan skaka om i den kriminella världen och det är inte ovanligt att större tillslag följs av hot eller våld mellan grupperingar.

– När vi tar narkotika är det alltid någon som förlorar med risk för att bli skyldiga stora summor pengar som ska hämtas in, säger Nissfolk.

Känd polishund hjälpte till

Till sin hjälp har polisen bland annat haft mästerspåraren Lundy, en välutbildad schäferhund. Förra året utsågs hon till årets polishund efter att ha sniffat upp en pistol och bidrog på så sätt till lösningen av ett ouppklarat mord. Nyligen var hon i farten igen och hittade två udda knarkgömmor i Årby.

Hör polischef Oscar Nissfolk berätta mer om knarkgömmorna som polishunden Lundy hittade i Årby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.