Kvinna utsatt för rånförsök på Norr i Eskilstuna – hotades med vapenliknande föremål

Uppdaterad
Publicerad

Vid 09.30-tiden på tisdagsförmiddagen larmades polisen till området Norr i Eskilstuna. Där hade en kvinna i 60-årsåldern utsatts för ett rånförsök där gärningsmannen visat upp någon form av skjutvapen.

Enligt polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg ska gärningsmannen ha närmat sig kvinnan någonstans i närheten av korsningen Noachsgatan och Östra storgatan.

– Enligt kvinnan har sedan mannen visat upp ett skjutvapenliknande föremål. Vi vet ju inte om det var skarpt och det är därför vi kallar det så. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt och inte ha blivit av med något. Mannen ska sedan ha lämnat platsen till fots.

Dennis Johansson Strömberg känner inte till fler detaljer i händelseförloppet, men hoppas att förhör med eventuella vittnen ska leda fram till mer information.

– Vi har genomfört dörrknackningar i området och så ska vi hålla ett formellt förhör med den drabbade, vi har bara hört henne lite kort än så länge, säger han.

Polisen är intresserad av tips och iakttagelser från händelsen som alltså inträffade i centrala delarna av Eskilstuna under tisdagsförmiddagen.

Händelsen utreds som försök till grovt rån och polisen har än så länge inte hittat någon misstänkt gärningsperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.