• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetsutvecklaren Eva Faltin om de sms som gick ut av misstag till patienter i Sörmland, och om hur problemet kunde uppstå. Foto: Johan Nilsson/TT

Region Sörmlands covid-miss: Skickade felaktiga påminnelser

Uppdaterad
Publicerad

En kommunikationsmiss har lett till att sörmlänningar fått felaktiga sms och mejl om att ta covid-vaccin. Under måndagen åtgärdades felet och från och med i morgon ska inga felaktiga påminnelser skickas ut.

Det är vaccinationsbokningssystemet Mitt Vaccin som skickat ut automatiska påminnelser tre månader efter senaste vaccinationen.

Den som fått meddelandet om att boka ny tid ska bortse från det och istället invänta mer information om höstens vaccinationer, som kommer längre fram.

– Vi ber om ursäkt för den förvirring som kan uppstå med anledning av de felaktiga påminnelserna, säger Region Sörmlands systemförvaltare Eva Faltin.

Åtgärdades under dagen

Tidigare under måndagen gick Region Sörmland ut med att det inte skulle gå att åtgärda felet och att systemet därför förväntades skicka ut felaktiga påminnelser ända fram till oktober, men nu ska felet trots allt vara avhjälpt.

– Vi har fått information tidigare om att det inte går att radera påminnelserna. Men tydligen kunde man göra det. Företaget har varit väldigt tillmötesgående under dagen, säger Eva Faltin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.