Reumatikerförbunet i Strängnäs gillar inte att de ska behöva åka till Mälarsjukhuset för sin varmbattenbehandling. Se när de lämnar över en protestlista mot beslutet att sluta använda varmvattenbassängen i Löt.

1400 namn i protest mot uppsagd bassäng i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen lämnade Reumatikerförbundet in en protestlista med över 1400 namn efter det att Region Sörmland beslutat att sluta använda varmvattenbassängen i Löt i Strängnäs.

Region Sörmland tog beslutet att säga upp avtalet med det privata varmvattenbadet i maj då man bland annat påpekat bristande arbetsmiljö och patientsäkerhet. Det har påverkat ett hundratal reumatiker i Strängnäs som använt bassängen för att träna vattengymnastik och under onsdagen lämnade förbundet in en protestlista med 1455 namn.

– Vi hoppas att de ska ändra sitt beslut och och att de förstår hur viktig möjligheten till träning är på bassängen i Löt, säger Catrin Edmark, ordförande för Reumatikerförbundet Strängnäs.

Enligt förbundet har bristerna åtgärdats. Men regionens avtal löper ut efter årsskiftet, och i stället erbjuder Region Sörmland bassänger vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

Regionen menar också att det öppnas nya möjligheter för samverkan i Strängnäs då en ny simhall planeras att öppna där 2024.

Hör vad förbundet har att säga – och vad regionen svarar – i klippet ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.