Det är oroligt på värdlens börser med kraftiga tillbakagångar i Asien och Europa under måndagen. Foto: Bianca de Marchi/EPA/TT

Så slår börsfallet mot Sörmlands största börsbolag

Uppdaterad
Publicerad

De stora börsbolag som har omfattande verksamhet i Sörmland drogs alla med i nedgången på Stockholmsbörsen under måndagen.

Kursen för ståltillverkaren SSAB, vars fabrik i Oxelösund är länets största privata arbetsgivare, låg vid 15.30-tiden på minus 3,4 procent för B-aktien.

Volvokoncernen, med Volvo CE som har huvudkontor och fabrik i Eskilstuna, låg minus 5 procent. Assa Abloy, som tillverkat lås i Eskilstuna i över 100 år, noterade ett tapp på 2 procent.

SKF-koncernen, med fabrik i Katrineholm, låg på minus 2,6 procent efter förmiddagens börshandel.

Kursen för kärnenergiföretaget Studsvik i Nyköping svängde kraftigt under dagen och låg vid klockan 15.30 på minus 5,3 procent.

Det breda OMXS-indexet backade 4,6 procent på morgonen och låg på eftermiddagen på minus 3,7 procent.

En kvinna, klädd i vitt, på en gågata i Eskilstuna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Klart det påverkar”. Hör hur Malin Qvarsell och andra småsparare i Eskilstuna reagerar på måndagens börsfall. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.