• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En person står framför en modern byggnad med stora fönster, iförd en svart jacka och en mörk mössa. Personen håller en mikrofon och tycks förbereda sig för en intervju eller rapportering utomhus. Byggnaden har en ljus fasad och det syns en asfalterad gångväg och lite grönska i förgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera personer har gripits misstänkta för inblandning i ett mord på en kvinna i Eskilstuna. SVT Nyheter Sörmlands reporter Mattias Gunnarsson berättar mer i klippet. Foto: Lars Adolfsson

Sex gripna misstänkta för inblandning i mord i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan i 30-årsåldern hittades avliden i sin lägenhet i Nyfors i Eskilstuna i september. Nu har fyra personer häktats misstänka för delaktighet i mordet, knappt en månad efter händelsen.

Ytterligare två personer som tidigare häktats i sin utevaro greps i Grekland efter att ha blivit internationellt efterlysta.

Det var den 17 september som kvinnan påträffades död i sin lägenhet. Detta efter att personen anmälts saknad på sin arbetsplats.

Polisen inledde en förundersökning om mord och nu meddelar åklagarkammaren via ett pressmeddelande att flera personer misstänks vara inblandade i det inträffade.

Fyra personer som uppges vara hemmahörande i Sörmland har gripits och anhållits.

På lördagsförmiddagen meddelade åklagarmyndigheten att de fyra begärs häktade misstänkta för mord. Häktningsförhandling ägde rum i Nyköpings tingsrätt på lördagseftermiddagen.

Fyra häktade misstänkta för inblandning i mordet

Samtliga fyra häktades senare. Det är en kvinna och en man i 35-årsåldern, en man i 25-årsåldern och en man i 60-årsåldern.

Mannen i 25-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkt för mord medan personerna i 35-årsåldern häktas på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Mannen i 60-årsåldern häktas skäligen misstänkt för anstiftan till mord.

Ytterligare två personer, som misstänktes befinna sig i utlandet, har tidigare begärts häktade i sin utevaro. Tingsrätten häktade personerna som därmed blev internationellt efterlysta – och under onsdagen greps de i Grekland.

Enligt grekiska medier ska det röra sig om en kvinna och en man, som gripits i Aten. I samband med gripandet ska polis ha beslagtagit telefoner, surfplattor, dokument och kläder.

Grekiska medier: Misstänka för mord i Nyfors är släkt

Medier i Grekland uppger att den gripne mannen är anhörig till den avlidna kvinnan och tagit sig till Sverige med hjälp av falska dokument.

De grekiska medierna hävdar också att alla de personer som nu har gripits är släkt med varandra och ska ha hjälpts åt för att utföra mordet.

Kammaråklagare Tobias Lindblom är den som leder förundersökningen.

– Jag kan inte kommentera något i nuläget. Jag återkommer med ett pressmeddelande när det finns mer att berätta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.