Skolskjutsar och färdtjänstresor påverkas när regionen bryter avtal med Trendtaxi

Publicerad

Region Sörmland har sagt upp sitt trafikavtal med bolaget Trendtaxi. Och redan dagen efter att regionens beslutet började gälla påverkades resenärer i hela Sörmland.

”Under kommande veckor innebär det begränsade möjligheter till färdtjänst och serviceresor som till exempel skolskjuts och särskoleresor”, skriver bland annat Eskilkstuna kommun på sin hemsida.

Region Sörmlands beslut om att bryta avtalet med bolaget Trendtaxi började gälla från onsdagseftermiddagen. Redan dagen efter blev följden att möjligheten till serviceresor i länet begränsades. Bland annat påverkas skolskjutsar och särskoleresor.

Anledningen till det är att runt 70 fordon saknas.

Avtalsbrott

Bakgrunden till att avtalet sagts upp är att Region Sörmland hävdar att Trendtaxi gjort sig skyldig till avtalsbrott.

– De har brustit på väsentliga punkter i avtalet. Inte minst har de en tydlig rapporteringsskyldighet som de helt har struntat i. Utifrån detta har vi stöd för att bryta avtalet och det är också det vi har gjort nu. Vi ser ingen möjlighet att fortsätta samarbetet mot bakgrund av det som har inträffat, säger Regionstyrelsens ordförande Monica Johansson (S) i ett uttalande på Sörmlandstrafikens hemsida.

Felaktigt anser Trendtaxi

Trendtaxi hävdar å sin sida att avtalet hävts felaktigt.

”Vår uppfattning är att samarbetet mellan parterna har fungerat mycket bra. Vår bestämda uppfattning är att avtalet har hävts på felaktiga grunder och vi är övertygade om att en framtida process kommer visa det”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.