Polisband och reporter framför avspärrning efter en skottlossning i Eskilstuna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter är på plats efter att en man skjutits till döds och en annan man skottskadats. Foto: SVT

Skottlossning i Eskilstuna – ung man skadad

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsförmiddagen larmades polisen till Lagersberg i Eskilstuna på grund av en skottlossning. En ung man fördes till sjukhus med skottskador.

Det är den andra skjutningen i Eskilstuna på 12 timmar.

Initialt beskrivs skadeläget som misstänkt allvarligt men stabilt. Polisens brottsrubricering är försök till mord.

Enligt polisen rör det sig om en skarp skottlossning men det råder ingen fara för allmänheten.

Skjutningar i Eskilstuna

– Vi är på plats och jobbar för fullt, vi har spärrat av en plats inomhus där man misstänker att brottet har skett, säger polisens presstalesperson Olle Älveroth.

Klockan 14.30 meddelar polisen att de fortsätter arbetet på platsen och att man bland annat har använt specialsökhundar.

Andra skjutningen på ett dygn

Under natten till lördag sköts en man till döds i Eskilstuna, då i området Årby. Om de båda händelserna har ett samband är inte känt.

– Det är för tidigt för att säga om det finns ett samband, säger Olle Älveroth.

Boende: ”Det är obehagligt”

SVT:s reporter har pratat med flera boende i området. En av dem är Jaana Alamikkelä, som känner sig orolig.

– Det måste ha varit ungar ute på gården vid klockan elva en lördag, man blir orolig för dem. Det är hemskt. Vi går inte ut på kvällen, för man vet aldrig. Det här är andra gången det händer här på kort tid. Det är obehagligt, man vill ju veta om det har kopplingar till igår, säger hon.

”Har blivit okej att skjuta”

En annan person som besökte släktingar i området säger att han inte känner sig otrygg här och nu, men menar att framtiden kommer att bli otrygg om det fortsätter så här.

– Det är väldigt tråkigt att det varit så många skjutningar här i Eskilstuna och i hela landet de senaste åren. Kraven måste höjas i Sverige, det har blivit okej att skjuta – det är inte längre någon stor grej. Och det är en signal om att det kan bli värre, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningar i Eskilstuna

Mer i ämnet