• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergvik i Söderhamns kommun, Gävleborgs län. Det brinner kraftigt i ett radhus. Räddningsledaren uppmanar människor och trafik i området att hålla sig borta. Information om händelsen kan fås på restaurangen vid Bergviks IP. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Christin Widerberg, vice vd på Sundbyholms slott berättar om vad lättnaderna innebär för verksamheten. Foto: SVT

Längre öppettider när restriktioner lättar: ”Det har vi längtat efter”

Uppdaterad
Publicerad

Imorgon den 1 juni kommer fler personer kunna samlas på kultur- och idrottsevenemang, och serveringsställen tillåts att hålla öppet fram till kl 22.30. Christin Widerberg på Sundbyholms slott gläds över beskedet.

– Att Folkhälsomyndigheten och regeringen är så positiva att vi nu ser ljuset i tunneln tror jag gör att fler vågar boka. Det har nu kommit in väldigt många bokningar på vitt spridda datum. Det har vi längtat efter, säger Christin Widerberg.

I fem steg förbereder regeringen för att avveckla de rådande coronarestriktionerna. Där första steget börjar imorgon den 1 juni och nästa steg beräknas kunna tas senare i sommar – såvida utvecklingen håller i sig.

Hör Christin Widerberg berätta mer om vad lättnaderna betyder för verksamheten i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.