Stina Lövegard står på scenen med händerna i fickorna och blickar ut mot lokalen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör läraren Christina Lövegard berätta om teatern hon drömmer om. Foto: Otilia Bogen/SVT

Trångt och lyhört i gamla skolaulan i Thomas arena – nu väcks hopp om en riktig teater i Strängnäs

Publicerad

Ibland överröstas föreställningarna av högljudd publik och musik från innebandyhallen vägg i vägg. Nu har planerna på ett nytt kulturcenter i Strängnäs fått teaterläraren Christina Lövegard att drömma om takhöjd och att slippa byta om i kulisserna.

Strängnäs största teaterscen ligger i gamla Thomasgymnasiet, som nu går under namnet Thomas arena. På den gamla gymnasieaulans scen samsas kulturskolans teaterklass med Strängnäsrevyn och produktioner från Riksteatern.

– Logerna ligger en trappa ner. Om man har ett klädbyte under föreställningarna hinner man inte ner dit, utan då ställer vi klädställningarna här, säger Christina Lövegard och gestikulerar mot den gamla gymnasieskolans musikhall, som byggdes om för att inrymma ljus- och ljudutrustning.

För uppsättningar som kräver mycket rekvisita blir det extra krångligt eftersom det inte finns några förråd.

I klippet ovan berättar Christina Lövegard om de nuvarande förutsättningarna och vilken sorts teater hon önskar att Strängnäs kommun hade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.