En silhuett av en man framför en bild på en revolver inlindad i bubbelplast.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så gick det till när polisen upptäckte en Hells Angels-medlem, vapen och narkotika i en industrilokal. Se bilder från platsen i videon. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Vapen hittades i lönnfack i industrilokal – HA-medlem döms till fängelse

Publicerad

En sommardag för tre år sedan skulle Arbetsmiljöverket genomföra en kontroll på ett företag i Eskilstuna kommun. Kontrollen ledde till en omedelbar husrannsakan av polis. I ett dolt kontorsutrymme inuti industrilokalen hittades vapen, narkotika och en HA-medlem som försökte gömma sig på en soffa.

Mannen greps och häktades. I förhör erkände han att narkotikan var hans, men förnekade kännedom om vapnet. Men i utredningen hittades hans DNA på den plast som vapnet var inlindat i.

Vapenbrottet räknas som grovt, eftersom lokalen som vapnet hittats i bedöms som ett kriminellt sammanhang – dels genom mannens koppling till Hells Angels, dels på grund av narkotikan.

Döms till fängelse

Eskilstuna tingsrätt har nu dömt HA-medlemmen till två år och två månader i fängelse. Hans försvarsadvokat har överklagat domen till hovrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.