Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastighetsmäklaren Ludwig Gullberg tror att trenden kommer hålla i sig och berättar vad kunderna helst vill ha för villor just nu. Foto: Björn Jansson

Villapriserna i Sörmland stiger – de här objekten är hetast

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tre månaderna har villapriserna i Sörmland stigit med närmare fem procent. Störst är ökningen i Eskilstuna och Strängnäs.

Svensk Mäklarstatistik sammanställer varje månad prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Siffrorna för årets andra kvartal visar att prisökningen varit 3 procent i landet som helhet och 4,9 procent i Sörmland.

I Eskilstuna ökade priserna med 12,4 procent under kvartalet, i Strängnäs 7,8 procent.

Bostadsmarknad

Minskning i flera kommuner

I Nyköping märks en minskning med 1,8 procent, och i Trosa gick det ner 3,1 procent. Trosa har dock fortfarande det klart högsta medelpriset i Sörmland. Där har en villa snittat på närmare 4,9 miljoner de senaste tre månaderna.

I flera av de sörmländska kommunerna har antalet försäljningar varit för få för att ge ett statistiskt underlag. Katrineholm hade en svag ökning med 0,4 procent.

Hör fastighetsmäklaren Ludwig Gullberg berätta vilka villor som är mest eftertraktade i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bostadsmarknad

Mer i ämnet