• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Midsommarkransen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagaren om utredningen kring mordet på en restaurang i Midsommarkransen i södra Stockholm. Foto: Blåljusbilder

27-åring häktas för medhjälp till mord i Midsommarkransen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man häktas misstänkt för medhjälp till mordet i Midsommarkransen, i södra Stockholm, i lördagskväll.

Vid 23-tiden i lördags avlossades skott på en restaurang i Midsommarkransen. En man i 25-årsåldern skadades och avled senare.

Mordoffret ska enligt SVT:s uppgifter ha koppling till ett kriminellt nätverk.

En 27-årig man anhölls misstänkt för mordet. Under onsdagen häktades mannen skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

”Tittar på motivbild och kopplingar till kriminella miljöer”

Åklagare Wictor Beyer säger efter häktningsförhandlingen att han inte kan gå in på de konkreta omständigheterna varför mannen är misstänkt.

– Det är det som framkommit från polisens utredningsarbete som gjort att vi landat i den här misstanken, säger Wictor Beyer, senior åklagare.

Den misstänkta 27-åringen är inte skriven i Stockholm, utan har hemadress i Västerås.

Varken polis eller åklagare kan säga om skjutningen kopplas till gängkonflikter eller andra skjutningar i Stockholm senaste tiden.

– Det är än så länge tidigt i utredningen och polisen tittar på motivbild och kopplingar till kriminella miljöer, säger Wictor Beyer.

Kan ha fångats på film

Det ska finnas övervakningsbilder från restaurangen, som kan ha fångat mordet och som polisen tagit del av i utredningen. Det fanns även flera personer på restaurangen när skjutningen inträffade.

– Det var sjukt, det är inget man har varit med om förut liksom. Helt plötsligt small tre smällar och då dök vi till golvet. Sen reste vi oss upp när vi såg folk utanför och förstod att faran var över, säger ett vittne som SVT pratat med.

Texten uppdateras.

En kvinna intervjuas ute i Midsommarkransen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör boende i området dagen efter skjutningen i lördags: ”Kunde inte greppa det” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.