Foto: Privat

Afghaner har förts till Arlanda för att utvisas

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals personer protesterade mot beslutet att skicka tillbaka ett 50-tal afghaner till Afghanistan. Men under måndagskvällen fördes ett antal av dem iväg från förvaret i Märsta med buss.

– Vi låter inte den här utvisningen ske, sa Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige, när SVT träffade henne i Märsta på förmiddagen.

Natt och dag har demonstranter stått utanför förvaret och krävt att utvisningarna ska stoppas. Men klockan 18 ikväll fördes en grupp personer iväg från platsen. Hur många som fortfarande är kvar på förvaret är oklart.

Polisen bekräftar för SVT Nyheter Stockholm att bussen har anlänt till Arlanda flygplats.

Åkte mot Arlanda

– Bussen åkte iväg väldigt snabbt med följebilar efter. Vi vet inte hur många som var med på bussen, men ikväll går ett chartrat plan till Kabul, säger Kajsa Aronsson, som engagerar sig i nätverket ”Vi står inte ut”.

Hur var stämningen på platsen?

– Det var väldigt uppgivet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.