En delad bild som visar två scener. Till vänster spelar en musiker elgitarr på en scen med blå bakgrundsljus. Till höger sitter en person i en avslappnad miljö och gestikulerar med händerna under en diskussion.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aino Oxblod är journalist och Kent-fan, men tycker återföreningen är nästintill respektlös: ”De gjorde en så enormt storslagen avslutning – varför inte bara äga det?” Foto: Pontus Lundahl/TT, Ellen Pan/SVT

Aino har sett Kent live 67 gånger: ”Åtta år är för kort – nästan respektlöst”

Uppdaterad
Publicerad

När Kent meddelade att de skulle lägga ner satt Aino Oxblod med sina bästa vänner och skrek ut sin sorg. Nu, åtta år senare, kommer beskedet att bandet gör tre nya spelningar.

– Det känns nästan respektlöst om man ska hårdra det, säger det hängivna Kent-fanet.

Tidigt på fredagsmorgonen avslöjade bandet på sin hemsida att de ska göra tre spelningar nästa år. 2016 gjorde de sin senaste spelning, som då uppgavs vara den sista.

Stockholmaren Aino Oxblod har lyssnat på Kent i över 15 år och såg samtliga spelningar på avskedsturnén för åtta år sedan. Totalt har hon sett bandet live 67 gånger, och till och med träffat sin make via ett Kentforum. Men trots kärleken till bandet är hon inte nöjd över dagens besked

Hör varför i klippet.

Men vissa fans är mer entusiastiska. Ett annat stort Kent-fan är bland annat statsminister Ulf Kristersson. Till SVT Kultur säger han att han tyckte beskedet om återföreningen var ”Fantastiskt, roligt, oväntat – och modigt”. Och att självklart kommer gå på någon av spelningarna.

Joakim Berg från bandet Kent

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från debuten till återföreningen – följ med på bandets resa genom åren, Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.