Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ren instinkt”, så beskriver sjuksköterskan ”Andreas” sitt agerande när han snabbt försökte hjälpa 16-årige pojken som sköts till döds i Bagarmossen. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

”Andreas” försökte rädda livet på 16-åringen i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

Innan ambulans var på plats efter dödsskjutningen i Bagarmossen var det flera privatpersoner som försökte hjälpa den 16-åriga skottskadade pojken. En av dem var ”Andreas” som arbetar som sjuksköterska.

– Man tänker inte så mycket, det skedde reflexmässigt. Det känns såklart bra att jag gjorde det jag kunde, även om utgången var otroligt tragisk, säger han.

Sent på tisdagskvällen sköts en 16-årig pojke i Bagarmossen. Trots att flera personer snabbt var på plats och försökte hjälpa till så gick hans liv inte att rädda.

En av dem var sjuksköterskan ”Andreas”. Han bevittnade delar av händelsen och vill vara anonym.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Gjorde hjärt- och lungräddning

När han insåg att en person hade skjutits precis i närheten av bostaden plockade han snabbt ihop kompresser, plåster och förband som han har hemma och sprang ner till platsen.

– Till slut kommer polisen på plats, de kommer med sitt förbandsmaterial, ger mig en sax så hjälps vi åt där på plats med att klippa upp jackan. Jag noterar då att han inte har tagit ett andetag på ett tag och beslutar att vi måste göra hjärt- och lungräddning. Sen kommer ambulanser och bistår, och vi jobbar på, berättar ”Andreas”.

Hör honom berätta om händelsen och hur han agerade, i videoklippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pär Plüschke på föreningen Gatans förband visar hur du kan göra om du hamnar i en situation där en person förblöder och behöver vård på plats. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet