Tina Brodal är presschef på Sats. För SVT berättar hon hur företaget arbetar för att trygga personalen efter gårdagskvällens händelse på deras gym i Häggvik. Foto: Blåsljusbilder/Sats/pressbild

Beväpnad tonåring tog sig in på deras gym: ”Skrämmande upplevelse för personalen”

Publicerad

En pojke i tonåren tog sig under måndagskvällen in beväpnad på ett gym i Häggvik i Sollentuna. Händelsen rubriceras som förberedelse till mord och han sitter nu anhållen.
– Vår personal mår bra efter omständigheterna, säger gymmets presschef till SVT.

Det var strax innan nio på måndagskvällen som polisen larmades till Häggvik i Sollentuna till ett av gymkedjans Sats lokaler efter att vittnen larmat om att en beväpnad man tagit sig in på gymmet.

– Vittnen har sett en person med ett vapenliknande föremål hoppa över spärrarna till gymmet, säger Nadya Norton, polisens presstalesperson.

Inga skott avlossades i lokalen och ingen ska ha kommit till fysisk skada och den beväpnade mannen kunde kort senare gripas i närområdet.

– En person kunde gripas i närheten och han är under 18 år.

Mannen är nu anhållen misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Ytterligare en person har anhållits misstänkt för inblandning i händelsen.

Gymmet: ”Skrämmande upplevelse för vår personal”

Sats har 270 gym i Norden och har sitt huvudkontor i Norge och under tisdagsförmiddagen får SVT kontakt med gymkedjans presschef Tina Brodal.

– Vår personal mår bra efter omständigheterna. Det är självklart en väldigt skrämmande upplevelse för både personalen och för våra gymmedlemmar, säger hon.

Under gårdagskvällen och under dagen har både gymmets platschef och säkerhetschef varit på plats.

– Som många andra företag har vi bra rutiner för hur vi ska agera och personalen får kontinuerligt instruktioner och träning i att kunna hantera svåra situationer. Det vi kommer att göra nu är bland annat att ha enskilda samtal med alla medarbetare.

Vad tänker du om att det här har hänt på ett av era gym?

– Säkerheten är vår allra högsta prioritet, speciellt i Sverige. Där har vi en egen säkerhetsansvarig och säkerhetsbilar som kontinuerligt kör omkring runt våra gym eftersom vi känt att just Sverige är ett område där vi ser det som nödvändigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.