Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Bostadshus utryms efter explosion i Farsta

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 03.48 hördes en kraftig smäll i stadsdelen Larsboda i södra Stockholm. Någonting har detonerat i anslutning till en balkong på andra våningen.

– Det är två balkonger som har skadats och rutor som gått sönder, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till TT.

Enligt polisen verkar ingen person ha kommit till skada. Man bedömer dock att det kan finnas risk för nya detonationer och kommer därför att utrymma lägenhetshuset mitt emot det drabbade huset. De boende i huset där det har exploderat får däremot stanna kvar i sina lägenheter.

– Vi har spärrat av lägenheten och kommer att hjälpa till med utrymningen, säger Anna Westberg.

Varför tror ni att det finns risk för fler detonationer?

– Nationella bombskyddet har gjort den bedömningen, att det finns en risk att det kan detonera igen.

Hon kan inte svara på om det fanns någon i den aktuella lägenheten när det small. En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Ingen har gripits.

Detonation i bostadshus tidigare i veckan

Under onsdagen skedde en detonation i ett annat flerbostadshus i Farsta, då begränsades skadorna till entrén och en bil som stod parkerad i närheten.

Kan det finnas en koppling mellan de två detonationerna?

– Vi tittar på om det finns en koppling, men det är ännu för tidigt att säga något om det, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.