Ett bostadshotell i Hammarby sjöstad utrymdes i morse efter att det börjat brinna men ingen person kom till skada enligt polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett bostadshotell i Hammarby sjöstad utrymdes i morse efter att det börjat brina. Ingen person kom till skada, enligt polisen. Foto: Blåljusbilder

Brand i Hammarby sjöstad – polis och nationella bombskyddet kallades

Uppdaterad
Publicerad

Under natten brann det på ett lägenhetshotell i Hammarby sjöstad i Stockholm. Hotellet utrymdes och polisens nationella bombskydd kallades till platsen. Inledningsvis sas det att det skett en detonation men de polisuppgifterna har nu tagits tillbaka.

– Gärningsmannen har hällt ut alkohol, krossat glas och tänt på papper inne i foajén på hotellet, vilket gjort att det smällt och sett ut som en detonation, säger Robert Sennerdal, presstalesperson vid polisen.

En man är gripen och brottsrubriceringen har ändrats från allmänfarlig ödeläggelse till grov mordbrand.

Eftersom det uppfattades som någon form av detonation kallades Nationella bombskyddet för att undersöka, och det kunde senare konstateras att ingen detonation skett. Vid halv elva på förmiddagen var avspärrningarna vid brottsplatsen hävda.

Polisen kopplar händelsen till något som har hänt tidigare under natten i samband med att en person skadats i en misshandel. Men de vill inte gå in på några detaljer om den händelsen.

Boende evakuerade

Enligt räddningstjänsten utlöstes ett automatlarm strax innan tre i morse. När personal kom till platsen var branden redan släckt och över ett hundratal personer evakuerades från byggnaden. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Vi har evakuerat de boende och söker så att det inte finns några kvar. Jag uppskattar att det kan bo ett hundratal personer där, säger Henrik Gunnesjö, ledningsbefäl vid Storstockholm brandförsvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.