-Vi har delvis byggt om entrén, flyttat kylar och gör allt för att skapa mer rymd och utrymme i butiken, säger butikschefen Erik Edman Foto: Lisa Liljefors/SVT

Pandemilagens skärpta regler utmanar handlarna

Uppdaterad
Publicerad

Kylar rullas undan och entréväggar flyttas för att ge mer plats till kunderna. Från och med söndag ska alla kunder och besökare ha minst tio kvadratmeter var att röra sig på i butiken.

I matbutiken i Högdalen har man levt med hårda restriktioner sedan i våras. Men i och med den nya pandemilagen krävs nu ytterligare kreativa lösningar för att skapa rymd i matbutiken. Om butiken inte uppfyller de nya kraven, riskerar de vite eller att få stänga.

– Om det blir för mycket kunder så måste vi tillfälligt stänga entréerna, säger butikschef Erik Edman till SVT.

På Matdax i Högdalen är det bråda dagar. Se klippet där butikschefen visar vad de gör för att uppfylla kraven i enlighet med de nya reglerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet