Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har oskadliggjort en handgranat som hittats i Täby. Hör smällen i videon. Foto: SVT

Polisen om föremålet i Täby: ”En handgranat”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av ett område i Hägernäs centrum i Täby i Stockholm efter att ett misstänkt farligt föremål hittats. Vid tolvtiden sprängdes föremålet. Det ska röra sig om en handgranat, bekräftar polisen för SVT:s reportrar på plats

Larmet om ett misstänkt farligt föremål inkom till polisen strax före klockan nio på lördagsmorgonen efter det upptäckts av en förbipasserande.

– Vi har spärrat av delar av torget medan Nationella bombskyddet kontrollerar föremålet. Människor i angränsade bostadshus och i lokaler hålls inrymda under tiden vi undersöker föremålet, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson till SVT.

Förundersökning inledd

Avspärrningarna kommer vara kvar tills den tekniska undersökningen på plats avslutats, men de personer som fick inrymmas i närliggande butiker och bostäder har fått möjlighet att lämna igen.

En förundersökning har inletts på försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Lokaltrafiken i närområdet påverkades i viss mån av händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.