Polisen har spärrat av området runt porten i centrala Vällingyby där en sprängladdning detonerade på lördagsmorgonen. Foto: Blåljusbilder

Detonation vid ett flerbostadshus i Vällingby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in flera samtal om en sprängning vid en port i ett flerbostadshus i närheten av tunnelbanan i Vällingby. Ingen person har skadats men nationella bombskyddet är på väg till platsen för att utreda vilken typ av sprängämnen som använts.

Strax före halv nio på midsommardagen fick polisens ledningscentral in flera samtal om en hög smäll i centrala Vällingby.

– Räddningstjänsten som var först på plats kunde konstatera att det var en sprängladdning som detonerat vid en port, säger Rebecca Landberg som är presstalesperson vid polisen Region Stockholm.

Nationella bombskyddet på väg

Ingen person har skadats vid detonationen, men fastigheten är förstörd runt porten. Polisen har spärrat av området för att genomföra en teknisk undersökning. För att samla in vittnesmål genomförs även dörrknackning i området och filmer från övervakningskameror ska scannas av.

– Nationella bombskyddet och kriminaltekniker är på plats. Bombskyddet undersöker vad det är för typ av sprängämnen som använts, säger Rebecca Landberg.

Polisen har ännu ingen misstänkt för sprängningen, som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.