En folksamling framför en scen och en kvinna som intervjuas

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Samlin, en av arrangörerna bakom manifestationen i Bagarmossen, om den tonårspojke som sköts ihjäl tidigare i veckan: ”Han var väldigt omtyckt”. Se mer från manifestationen i videon. Foto: Ellen Pan/SVT

Efter dödsskjutningen: Hundratals samlades i Bagarmossen för manifestation mot våldet

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen samlades hundratals människor i Bagarmossen för att sörja den tonårspojke som sköts ihjäl i området tidigare i veckan.

– Väldigt många här känner honom, säger Hanna Samlin, en av arrangörerna bakom evenemanget.

Vid söndagens manifestation samlades uppskattningsvis omkring 300 personer i Folkets hus i Bagarmossen för att hedra den bortgångna pojken. Det var en tårfylld tillställning med musik, tal och tyst minut.

– Jag känner en hopplöshet och en maktlöshet. Men jag hoppas att det här ska leda till att vi blir mer engagerade och försöka se om det finns vägar att sätta stopp för våldet, säger Hanna Samlin.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

”Extremt ledsna”

På plats fanns bland annat flera ungdomar från pojkens skola.

– Vissa av dem såg ju honom när han låg skjuten. De är både extremt ledsna men säkert också rädda.

Se bilder från manifestationen i klippet.

Polisen ökar sin närvaro i området

Det var sent i tisdags kväll som polisen larmades om en skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm. På platsen hittades en tonårspojke svårt skadad. Han dog senare av sina skador och händelsen utreds nu som mord. Polisen har haft en ökad närvaro i området efter händelsen, i trygghetsskapande syfte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet