Festivalen börjar på torsdag eftermiddag och personer från olika delar av Sverige och Skandinavien väntas besöka den. Festivalen, som hålls på Järvafältet, anses vara den största eritreanska i Skandinavien.
Regimkritiker har ansökt om att ha en demonstration mot kulturfestivalen i år igen.
– Vi kommer att vara där och demonstrera, säger Alazar Hagos.
Kritik mot festivalen
Regimkritiker menar att festivalen och arrangörerna har starka kopplingar till regimen i Eritrea.
Kjetil Tronvoll, professor i freds- och konfliktforskning som har forskat om Eritrea sen 80-talet, menar att höga företrädare för regimen har medverkat på festivalerna och enligt sociala medier var presidentens ”högra hand”, Yemane Gebreab inbjuden till förra årets festival.
Trots anklagelserna står arrangörerna fast vid att festivalen inte har några kopplingar till regimen.
– Vi bjuder in personer från staten i Eritrea så att folk kan ställa frågor eller funderingar till dem, eller höra hur det går för hemlandet, säger festivalarrangör Temesgen Essayas.
Diskussionerna kring festivalen har varit många och i mars stoppade Socialdemokraterna i Stockholm arrangörerna från att hyra stadens lokaler.
I maj gav Stockholms stad klartecken till årets festival, ett beslut som kritiserats av Christofer Fjellner, gruppledare för Moderaterna i Stockholms stad, som menar att festivalen inte borde genomföras.
Vill demonstrera runt Rinkeby och Tensta
Polisen har dock nekat regimkritikers ansökan om att demonstrera på festivalområdet och i stället hänvisat dem till en plats under bron som går under E18 för att hålla isär parterna. Men demonstranterna har kommit in med en ny ansökan om att få gå i ett demonstrationståg runt Rinkeby och Tensta – en ansökan som polisen ännu inte beviljat.
Polisen har byggt tillfällig arrest
Festivalarrangörerna anser att polisen i år har arbetat mer med säkerheten och samarbetat bättre. De menar att polisen inte tog varningarna på allvar förra året.
Inför årets festival har polisen rustat upp för att undvika förra årets kaos och har byggt en tillfällig arrest i form av gallerburar på polishuset i Järva.
Hör en av demonstranternas kritik mot festivalen och en av arrangörerna förklara vad evenemanget handlar om i videon ovan.
Spänningarna kring Eritrea
Eritrea ligger vid Röda havet i nordöstra Afrika. Landet blev självständigt 1993, efter ett drygt 30 år långt krig för frigörelse från Etiopien. Sedan dess har Eritrea utvecklats till en av världens hårdaste diktaturer.
Den jordbruksbaserade ekonomin har lidit svårt under krigsåren och de fortsatta militära satsningarna. En ström av unga män och kvinnor flyr landet för att undvika värnplikt som kan pågå i åratal.
Enligt Utrikespolitiska institutet så har ”Eritrea utvecklats till en auktoritär enpartistat där all makt är koncentrerad till president Isaias Afwerki”
Källa: Utrikespolitiska institutet