En bild på demonstranter på ett fält

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter som befinner sig på festivalen och berättar om läget i klippet ovan. Foto: Hashi Ahmed/SVT

Lugn motdemonstration när eritreanska kulturfestivalen öppnade

Uppdaterad
Publicerad

Årets eritreanska kulturfestival har haft en lugn start. Polisen har förberett sig efter förra årets festival där ett stort tumult bröt ut och har hållit festivalbesökare och demonstranter ifrån varandra.

– De har jobbat intensivt för att hålla området säkert för både regimkritiker och även festivalbesökare, säger reporter Kovan Alshawish som befunnits sig vid festivalområdet under dagen.

Klockan 16.00 öppnade den eritreanska kulturfestivalen på Järvafältet, samtidigt har regimkritiker haft tillstånd för en demonstration emot festivalen. SVT har befunnit sig på plats under torsdagen där läget varit lugnt hela dagen.

– Vi ser poliser som placerat sig runt om festivalen och som har stoppat bilar att komma in i själva festivalområdet, berättar reporter Kovan Alshawish.

Motdemonstranterna har tillstånd till klockan tio ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Upploppen på Järvafältet

Mer i ämnet