Blodtrycksmätare tv i bild, kvinna till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett väldigt tufft läge för alla regioner”. Hör Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, Sveriges kommuner och regioner kommentera Stockholms skattehöjning. Foto: Claudio Bresciani, TT/SKR

Ekonom: Inte förvånande att regionen höjde skatten

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att bli ökade utgifter för alla i Stockholms län, det stod klart när Region Stockholm presenterade budgeten för 2024 under torsdagen.

Det blir dyrare patientavgifter, dyrare SL-kort och högre regionskatt. Men att skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp är inte konstigt menar en chefsekonom SVT pratat med.

Det var en budget för kristider Region Stockholm presenterade under torsdagen. Stigande inflation och andra kostnadsökningar slår hårt mot regionen och stockholmarna,

Annika Wallenskog är chefsekonom på SKR, Sveriges kommuner och regioner. Hör hennes analys av Region Stockholms budget i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.