OBS: Genrebild. Foto: Jessica Gow/TT

Elfel stoppar pendeltåg mellan Skogås och Handen

Uppdaterad
Publicerad

Sedan söndag natt har det varit stopp i pendeltågstrafiken mellan Skogås och Handen på grund av ett elfel. Problemen har pågått ända fram till måndagskvällen.

– Ett träd föll ner över kontaktledningen, säger Karolina Withman, pressjour på SL.

Tågen har inte kunnat rulla sedan 23-tiden inatt, på grund av ett elfel orsakat av tidigare oväder, där ett träd rivit ner en kontaktledning. Trafiken väntas vara igång som vanligt vid klockan fem på eftermiddagen, enligt Daniel Mossberg, presskommunikatör på Trafikverket.

– Det var ett rätt stort träd som vi inte kunde forsla bort själva. Vi behövde ta hjälp av en arborist, säger Daniel Mossberg.

Ersättningsbussar går fram tills dess längs sträckan Skogås–Handen. Tågen har flutit på som vanligt mellan Skogås och Stockholm City/Märsta samt mellan Handen och Västerhaninge/Nynäshamn, men med vissa inställda avgångar och inget stop vid Vega.

Under måndagen har prognosen för när problemen ska vara över skjutits fram flera gånger. Strax efter klockan 18.00 uppdaterade Trafikverket sin information med att trafikstoppet beräknas pågå fram till kl. 19.00.

Senare på måndagskvällen uppstod istället förseningar och inställda tåg på pendeltågslinje 40 och 41 på grund av växelfel mellan Rönninge och Östertälje.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas

Vega, Nynäshamn, Stockholm City, Märsta, Rosersberg, Upplands Väsby, Rotebro, Norrviken, Häggvik, Sollentuna, Helenelund, Ulriksdal, Solna, Stockholm C, Stockholms S, Årstaberg, Älvsjö, Farsta strand, Trångsund, Skogås, Handen, Jordbro, Västerhaninge, Krigslida, Tungelsta, Hemfosa, Segersäng, Ösmo, Nynäsgård, Gröndalsviken.

Källa: Trafikverket

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.