Misstänkt skjutning i Botkyrka i Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från platsen i Botkyrka i Stockholm. Foto: Blåljusbilder

Man död efter misstänkt skjutning i Botkyrka – hittades i bil

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en misstänkt skottskada.

– Det utreds som mord, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Polisen fick under tisdagskvällen in samtal om en misstänkt skottlossning och en bil som kolliderat med ett träd i Norsborg i Botkyrka söder om Stockholm.

– Vi fick in ett samtal om trafikolycka och smällar och hittade en person med misstänkt skottskada på kroppen, berättar Mats Eriksson.

– Vittnen ska också ha sett personer som lämnat fordonet, men vi vet i dagsläget inte om det är vittnen eller gärningspersoner.

Undersöker gängkoppling

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han senare bekräftades avliden. Anhöriga är underrättade.

– Vi tittar just nu också på om detta är gängrelaterat och kommer titta på det ännu mer framåt, säger Mats Eriksson.

Polisen söker efter gärningspersonerna som ska ha avvikit från olycksplatsen. Strax innan kl. 06 hade fortfarande ingen gripits.

– Vi har jobbat med sedvanlig utredning under natten. Vi har hört vittnen och bildat oss en uppfattning händelseförloppet. Vi har också haft tekniker på plats, säger Niklas Berglund, vakthavande befäl hos polisen.

Nationella bombskyddet på plats

Utöver den vanliga utredningen kallades också nationella bombskyddet till mordplatsen. Det på grund av skador på bilen som misstänks ha orsakats av ett explosivt föremål.

– Det är skador på bilen som vi måste fastställa, därför har vi beordrat dit nationella bombskyddet. Vi vet inte hur skadorna har uppstått, säger Mats Eriksson.

– Det har figurerat uppgifter i media om en handgranat, men vi är inte där att vi vet än. Något explosivt föremål misstänks ha orsakat skadorna på bilen, men vi vet inte vad än, säger Niklas Berglund, vakthavande befäl hos polisen.

Larmet kom till polisen strax efter klockan 20.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.