Midsommarkransen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var sent i lördagskväll som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl på restaurangen i Midsommarkransen, i södra Stockholm. Foto: Blåljusbilder

En anhållen efter dödsskjutning i Midsommarkransen

Uppdaterad
Publicerad

I lördagskväll sköts en man i 25-årsåldern till döds på en restaurang i Midsommarkransen, i södra Stockholm. Nu har en 27-årig man anhållits misstänkt för mord.

Vid 23-tiden i lördags avlossades flera skott vid restaurangen. En man på restaurangen, i 25-årsåldern, träffades och avled senare av sina skador.

Enligt SVT:s uppgifter har mannen koppling till ett kriminellt nätverk.

Nu har en 27-årig man gripits och anhållits på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Utredningen är i ett tidigt skede och polisen arbetar nu för att få en samlad bild av händelsen, bland annat genom vittnesförhör. Den misstänkta ska också höras i närvaro av försvarare. Polisen genomför även tekniska analyser och andra sedvanliga utredningsåtgärder, säger senior åklagare Wictor Beyer som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Polisen har tidigare sagt till SVT att ett av spåren de tittar på är om skjutningen har koppling till gängkriminalitet och andra skjutningar senaste tiden.

Mordet kan ha fångats på film

Bland bevisen polisen samlat in finns bland annat en övervakningsfilm som kan ha fångat mordet. Det befann sig även flera personer inne på restaurangen som bevittande skjutningen.

– Det var sjukt, det är inget man har varit med om förut liksom. Helt plötsligt small tre smällar och då dök vi till golvet. Sen reste vi oss upp när vi såg folk utanför och förstod att faran var över, säger ett vittne som SVT pratat med.

En kvinna intervjuas ute i Midsommarkransen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör boende i området reagera på skjutningen: ”Kunde inte greppa det” Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.