En onsdagskväll i september förra året fick polisen larm om en skottlossning vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm. Väl på plats anträffades en skottskadad man vars liv inte gick att rädda. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En misstänkt för mordet vid idrottsplats i Mälarhöjden

Uppdaterad
Publicerad

En person är misstänkt för mordet på en 18-åring vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm i september i fjol, rapporterar Sveriges Radio med hänvisning till ”P3 Krim”.

Personen sitter frihetsberövad i ett annat ärende, men misstänks även för mordet i Mälarhöjden, enligt radion.

Flera barn och ungdomar befann sig på idrottsplatsen när skottlossningen inträffade på kvällen den 27 september i fjol. Polisen fick in en mängd samtal om skottlossning och när de kom fram fann de den skjutne mannen, som avled på platsen.

Våldsvågen i Stockholm

Jeff King, idrottsledare, var på planen när de hörde skotten vid dödsskjutningen på Mälarhöjdens IP. Hör honom om händelsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är skrämmande för många”, sa idrottsledaren Jeff King, när SVT intervjuade honom efter händelsen i september förra året. Foto: Sandra Johnsson, SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet