Foto: SVT

En man skjuten och tre bostäder beskjutna i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

En man skadades på söndagsnatten efter en skottlossning i Tensta och tre lägenheter fick fönstren sönderskjutna. Inga boende skadades men Tenstabor berättar att de hörde skottlossning och skrik . Hör mer i videon ovan.

Skjutningen hände utomhus i Tensta på söndagsnatten. I samband med skjutningen besköts tre bostäder. Fönstren ska bland annat vara sönderskjutna.

– Ingen boende har varit bakom fönsterrutorna, gudskelov, säger Kjell Lindgren.

Den skottskadade mannen fördes till sjukhus och var enligt polisen vaken och talbar när ambulansen hämtade honom, hans hälsoläge senare på dagen var dock oklart. Flera Tenstabor hörde när det hände.

”Hörde skrik”

– Jag hörde skrik, säger Tenstabon Halima. För två veckor sedan var det en skjutning i närheten. Vi är vana, det här händer hela tiden. Jag har två tonåringar och ibland är jag orolig för dom, säger Halima.

Halima säger att hon hörde skrik, när en man blev skjuten på söndagsnatten. Foto: Astrid Eiderbrant, SVT

Ahmed Alhijaze som också bor i Tensta berättar att hans föräldrar vill flytta.

– Jag hörde skjutningar sent igår. Sedan kom poliserna och det var blåljus på gården. Jag har bott här hela mitt liv och det känns tråkigt. Mina föräldrar vill flytta men inte jag, säger Ahmed Alhijaze.

Fyra personer söks av polis

Polisen söker just nu fyra personer som sågs ta sig från platsen i två bilar strax innan halv tolv-tiden igår kväll.

– Vi vet inte om alla har med brottet att göra, men vi söker dessa personer säger Kjell Lindgren.

Den skottskadade mannen hämtades av ambulans. Foto: Janne Åkesson, Swepix

Förundersökning om mordförsök

Enligt polisen ska det finnas flera vittnen och man har nu inlett en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott.

– Vi har ingen gripen eller misstänkt ännu, säger Kjell Lindgren vid sju-tiden på måndag morgon.

För bara två veckor sedan sköts en man till döds i Tensta, endast ett kvarter från söndagens skjutning. I nuläget vet polisen inte om skjutningarna har ett samband.

– För det har vi den särskilda insatsen Max, som tittar på allt för att inte missa samband, säger Kjell Lindgren. Han lägger till:

– Det skulle förvåna mig storligen om det inte ligger kriminella kretsar bakom.

På kort tid har två skjutningar skett i Tensta, i samma område. Foto: Google

Fortsatt bevakning

Polisens pressavdelning har ännu ingen uppfattning om hur många som bor i bostäderna som blev beskjutna, och vet därför inte hur många som utsattes för en risk i och med skjutningen.

Enligt polisen kommer man ha fortsatt bevakning av brottsplatsen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.