Flera åtalas för mordet på Årstabron

Uppdaterad
Publicerad

I september 2020 hittades en man mördad på Årstabron. Polisen kunde genom att få fram chattar från den krypterade tjänsten Anom gripa tre män som nu åtalas.

Åklagaren har under onsdagen väckt åtal mot tre män som misstänkts för att ha skjutit ihjäl en ung man på Årstabron. Händelsen skedde den 17 september men det var först i juni året efter som utredningen fick sitt verkliga genombrott.

– Den här Anom-bevisningen blev känd i utredningen först i juni 2021 och gav oss viktig information om hur mordet planerats. Anom-bevisningen har varit en bidragande faktor till att jag nu kan väcka åtal mot tre personer istället för två för det här mordet. Som bevisning i målet finns också det beslagtagna mordvapnet, som ungefär en månad efter dödsskjutningen hittades av polis i ett bostadsområde söder om Stockholm, säger kammaråklagare Lisa dos Santos som lett förundersökningen.

Mordet på Årstabron ska ha skett i en gängkriminell miljö. De misstänkta är i 20 till 30-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.