Tio personer befann sig på franska Hercules-planet som framgångsrikt nödlandade på Arlanda strax efter 13 på fredagen. Foto: Pontus Lundahl/TT

Franskt Hercules-plan har nödlandat på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett franskt Hercules-plan som var på väg från Kiruna till Frankrike fick motorproblem i höjd med Sandviken. Planet fick därför nödlanda på Arlanda.

– Larmet kom in till oss strax efter tolv om att ett franskt Hercules-plan fått motorproblem under färden. De har fyra motorer och två slutade fungera, säger Lisa Mjörning på Sjöfartsverket.

Sjöfartsverket aktiverade så kallad flygräddningstjänst vilket innebar att en helikopter mötte upp planet. Även ambulans- och polishelikopter följde planets landning.

Tio personer befann sig på franska planet. Vid 13.10 lyckades det framgångsrikt landa på Arlanda. Ingen ska vara skadad.

Händelsen har enligt rutin anmälts till Statens haverikommission som kommer utreda vad som gått fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.