Kammaråklagare Anders Gustafsson åtalar nu fyra personer kopplade till företaget Think Pink, där det finns misstanke om ekonomisk brottslighet. Foto: Claudio Bresciani / TT och Polisen

Fyra åtalas för nya brott i Think Pink-härvan

Uppdaterad
Publicerad

Nu utökas åtalet mot de fyra personer kopplade till företaget Think Pink, som tidigare står åtalade för miljöbrott i bland annat i Stockholm, Uppsala och Västerås. Den här gången handlar det om ekonomisk brottslighet.

Fyra personer på det svenska företaget NMT Think Pink åtalas nu för inblandning i flera fall av ekonomisk brottslighet, där bland annat oriktiga fakturor bokförts och privata kostnader bokförts som affärshändelser i bolaget.

Det har också redovisats ett högre resultat och eget kapital än det verkliga, enligt kammaråklagare Anders Gustafsson på Åklagarmyndigheten.

– Alla fyra åtalade förnekar brott, i övrigt har de inte haft så mycket mer att säga överhuvudtaget, berättar Gustafsson.

Slås ihop med tidigare åtal

I samband med tidigare åtal om miljöbrott så har två utredare gått igenom Think Pinks bokföring noggrant och på det sättet uppmärksammat de brott som ligger till grund för dagens åtal.

Detta gör att den misstänkta ekonomiska brottsligheten kommer slås ihop med tidigare miljöbrottsåtal mot de åtalade.

Nya åtalen i Think Pink-härvan

  • Grova bokföringsbrott
  • Medhjälp till grova bokföringsbrott
  • Grov trolöshet mot huvudman
  • Grov oredlighet mot borgenärer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.