Fyra män döms till livstids fängelse för Huddingemord

Uppdaterad
Publicerad

Fyra män döms till livstids fängelse för ett mord i Huddinge i november 2021. Den 47-åriga mannen lurades till platsen där han mördades, enligt Södertörns tingsrätt.

En kväll i november 2021 sköts en 47-årig man till döds med flera skott från ett automatvapen. Sex män åtalades för att tillsammans ha dödat mannen. Samtliga nekade men Södertörns tingsrätt anser att det är bevisat att fyra av de åtalade männen är skyldiga.

Enligt rätten har de fyra varit så inblandade i mordet och gjort det i samförstånd att de ska dömas tillsammans.

– Mordet har föregåtts av noggrann planering där 47-åringen har lurats till platsen där han mördades. Det har varit fråga om en ren avrättning av en obeväpnad och intet ont anande person. Straffet kan därför inte bli annat än fängelse på livstid, säger rättens ordförande Göran Nilsson i ett pressmeddelande.

Döms till utvisning

De fyra männen döms till livstids fängelse och tre av dem också till utvisning.

Det har rapporterats i flera medier att det förekommit kopplingar till den kurdiska organisationen PKK och turkiska staten, något som tingsrätten inte anser går att slå fast som säkert motiv för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.