Båt som krockat med berg på Lidingö och Göran som blev vittne till olyckan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sjöpolisen och vittnet Göran om torsdagskvällens olycka: ”De ska skatta sig lyckliga” Foto: Privat, SVT

Görans SL-båt först på plats efter båtkraschen på Lidingö: ”Enorm tur”

Publicerad

En skadades när en båt med tre unga personer körde in i en klippa på Lidingö, sent under torsdagskvällen. Enligt både vittnen och polis hade personerna på båten änglavakt som inte förolyckades.

Göran Edin var på väg hem med SL-båten från Gröna Lund när det stod klart att en båtolycka hade inträffat. De var först på plats vid olycksplatsen innan ett flertal ambulanser, brand- och polisbilar kom till platsen.

– Det första ungdomarna sa var att alla hade överlevt. De var utan flytvästar och har haft en enorm tur, det hade kunnat sluta oerhört illa, säger Lidingöbon Göran Edin.

En blåste positivt – utredning om sjöfylleri

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 22 på torsdagen. Tre personer befann sig i båten och enligt polisen fördes en man och kvinna i 18-årsåldern till sjukhus. En av dem ska ha skadat sig i huvudet men ingen var livshotande skadad.

Enligt polisen blåste en person positivt i polisens mätinstrument, och en förundersökning om sjöfylleri, vårdslöshet i sjötrafik och vållande till kroppsskada är inledd.

Hör vittnet Göran och Sjöpolisen om vanliga orsaker till båtolyckor i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.