Vatten rinner ner från taket på en toalett på Tele2 Arena.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när regnvatten rinner ner från taket på toaletten på Tele2 Arena, och bilder på översvämmade bilar i Sundbyberg. Foto: August Axelsson Sundkvist

Här forsar vatten in på Tele2 Arenas toaletter – efter skyfallet

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens skyfall över Stockholm gjorde inte bara att fotbollsmatchen på Tele2 Arena fick skjutas upp, det orsakade även mindre översvämningar på arenan.

– Två dagvattenrör som leder bort regnvattnet från taket brast, vilket gjorde att det läckte vatten ovanför spelargången och på en toalett, säger Mats Viker, vd på SGA Fastigheter som äger Tele2 Arena.

På en video som journalisten Frida Sundkvist lagt ut på X ser man hur vatten rinner ner från taket inne på en av toaletterna på arenan.

Mats Viker säger att om de räknat med att det skulle komma så mycket regn så hade matchen spelats med stängt tak på arenan.

– Det ser dramatiskt ut men det var inte så farligt som man kunde befara. Vi har haft värre läckage, det är hanterbart, säger Mats Viker.

Parkerade bilar halvt under vatten

Även utanför arenan märktes skyfallet. I Sundbyberg, norr om Stockholm, gjorde det kraftiga skyfallet att bilar svämmades över på en parkering när vattnet närmade sig halvmeterhöga nivåer.

Se i videon när vattnet forsar in på Tele2 Arenas toaletter och översvämmade bilar i Sundbyberg.

Regnkaos på Tele2 inför Djurgården–Göteborg i allvenskan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från planen på Tele2 Arena, innan matchen fick skjutas upp Foto: Max

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.