Två kvinnor står framför ett bullerplank.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör några Huddingebor om trafiksituationen vid övergångsstället där en tonårsflicka blev påkörd och dog. Eva Östlund (th) berättar även om när hennes man blev påkörd vid ett annat övergångsställe i närheten. Foto: Sandra Johnsson/SVT

Huddingebor efter dödsolyckan: ”Borde inte få hända”

Uppdaterad
Publicerad

Huddingebor oroas över säkerheten vid övergångsstället, där en tonårsflicka avled efter att ha blivit påkörd natten till söndagen.

– Jag hör att det inte är 70 kilometer i timmen som körs här, det är mycket högre hastighet, säger småbarnsmamman Eva Östlund, vars barn måste korsa övergångsstället för att komma till skolan.

Boende har klagat på för höga hastigheter och buller från Huddingevägen och andra gator i bostadsområdena i närheten i flera år.

Exakt vad som hänt vid olyckan under natten till söndagen är fortfarande oklart. Olyckan utreddes inledningsvis som vållande till kroppsskada, och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Huddingevägen, vägen 226, är en statlig väg vilket innebär att Trafikverket ansvarar för hastigheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.