Foto: SVT

Matbutiken tar hjälp av restaurangpersonal

Publicerad

Sedan coronapandemin har det gått rekordbra för matbutikerna med ökad försäljning och ökade varuleveranser. När Ica Maxi Nacka såg ett ökat personalbehov för att hinna med leveranserna och att packa upp alla varor, beslöt de sig för att vända sig till hotell- och restaurangbranschen.

Hotell och restauranger har kämpat i motvind sedan coronakrisen startade, och branscherna har tvingats säga upp personal. Men nu har Icabutiken i Nacka snappat åt sig flera nya medarbetare från just de branscherna.

– Jag är jättetacksam över att jag får vara här och hjälpa till, säger Josephine Andersson, tidigare restauranganställd.

Klicka på videon för att höra mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.