Influencern har tidigare synts i tv och har över 150 000 följare i sina sociala medier – nu är hon häktad för penningtvättsbrott i en utredning med koppling till organiserad brottslighet. Foto: Magnus Lejhall/TT

Känd influencer häktad – misstänks för penningtvättsbrott

Uppdaterad
Publicerad

En välkänd influencer och tidigare reality tv-deltagare sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Enligt åklagaren har hon kopplingar till kriminella aktörer.

Brottet rubriceras som näringspenningtvätt och ska ha begåtts under en period från 2021 fram till nu. Utredningen har kopplingar till grov organiserad brottslighet.

– Den här kvinnan häktades för grovt penningtvättsbrott. Hon misstänks ha kopplingar till flertalet aktörer i de här miljöerna, säger åklagaren till Aftonbladet.

SVT har sökt åklagaren för en kommentar.

Tusentals följare

Influencern har tidigare synts i tv och har över 150 000 följare i sina sociala medier. Kvinnan anhölls först i sin frånvaro i mitten av juli. Några dagar senare greps hon och sitter nu häktad i Stockholm.

Ärendet kan kopplas till en annan utredning där flera personer nyligen dömdes till fängelse för bland annat mordförsök, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Enligt häktningsframställan bedömdes det finnas en risk för att den misstänkte skulle avvika eller undanröja bevis. Häktningen gäller med restriktioner gällande både besök och kommunikation med omvärlden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.