SVT Nyheter kunde tidigare i veckan berätta att kött från sjuka kor som slaktats i Polen sålts vidare till olika länder i EU. Ett av länderna är Sverige. Totalt fyra företag i Sverige, varav tre i Stockholm, har tagit emot partier av köttet.
Köttet från ett av Stockholmsföretagen har Livsmedelsverket kunnat spåra direkt. Det andra företaget ska ha haft kvar allt kött i lager.
– Sedan är det det tredje företaget där några delar gått ut, säger Daniel Persson.
Vad levererar den här firman till för typ av kök?
– Jag har inte detaljer på vilken typ av kök, jag har inte sett några offentliga verksamheter, men jag kan i det här läget inte garantera någonting. En del kan ha gått till restauranger, en del till andra tillverkare eller grossister, säger Daniel Persson.
14 kilo kött ska ha hunnit ätits upp
Li Hermansson, livsmedelsinspektör på Stockholms stad, bekräftar senare på eftermiddagen för SVT att 14 kilo kött ska ha serverats i Uppsala.
Hon uppger även att ett matföretag i Huddinge kommun kontrolleras, eftersom det är osäkert om kött från det polska slakteriet kan ha distribuerats vidare därifrån.
Hur kan det här köttet vara farligt om gäster fått i sig det?
– Det är svårt att svara på. Det har inte kontrollerats tillräckligt, säger Daniel Persson.
Stockholms stad tror att man kommer att lyckas spåra majoriteten av köttet som levererats från det polska slakteriet senast imorgon fredag.
RÄTTELSE: En tidigare version av den här artikeln uppgav Stockholms stad att kött från sjuka polska kor serverats på ett hotell. Det korrekta är att köttet har serverats på en restaurang, i en hotellbyggnad.