– Jag har inte varit medveten om det. Det är tråkigt faktiskt, säger restaurangägaren.
Ägaren hänvisar till restaurangens köksmästare.
– Jag fick veta det här i dag, i sista minuten, när miljöförvaltningen hörde av sig. Det är min köksmästare som har hand om råvarorna, säger han.
SVT Nyheter kunde i veckan berätta att kött från sjuka kor som slaktats i Polen sålts vidare till olika länder i EU. Ett av länderna är Sverige och ett parti har alltså sålts och ätits i Uppsala: sammanlagt 14 kilo.
Fråga för miljökontoret
Livsmedelsverket vet inte ännu riskerna med att äta köttet men bedömer det som hälsoskadligt. Däremot har myndigheten i nuläget ingen information om att människor ska ha mått dåligt.
– Vi har inga uppgifter om det, säger Aron Lindén, stadsinspektör på Livsmedelsverket.
Just nu pågår spårning för att eventuellt kunna plocka bort osäkra livsmedel från marknaden.
– En grossist ska kunna redogöra för varifrån köttet köpts in och vem som det sålts vidare till, säger han.
I nuläget tyder ingenting på att de svenska grossisterna eller restaurangerna som handskats, köpt och sålt köttet gjort någonting olagligt.
Vad kommer hända med restaurangen som har serverat köttet?
– Den är nu en fråga för miljökontoret i Uppsala, säger Aron Lindén.
Här nedan syns bilder från det slakteri i Polsen varifrån köttet har kommit: