Övertänt båthus i Nacka vid en mindre hamn nära Finnberget. Räddningstjänst, polis och sjöpolis på plats i släckningsarbetet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kraftig brand utbröt under måndagskvällen i ett båthus nära ett bostadsområde vid Finnberget i Nacka utanför Stockholm. Foto: Magnus Lejhall/TT

Kraftig brand i båthamn i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand utbröt under måndagskvällen i ett båthus vid bostadsområdet Finnberget i Nacka i södra Stockholm.

Sju enheter kämpade under kvällen och natten för att få kontroll över branden och hindra spridning till de många båtar som ligger i hamnen.

– Vi fick larmet vid 23-tiden och när vi kom till platsen var branden redan fullt utvecklad. Vi försöker nu hindra spridning till andra båtar och vi kyler båtarna och försöker flytta dem, säger Henrik Dewoon-Thorén, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Det ska inte finnas uppgifter om några skadade och ingen person ska ha befunnit sig i byggnaden.

”Klara om några timmar”

Släckningsarbetet har pågått under hela natten och räddningstjänst har fått kontroll på branden. Man har arbetat med att lindra strålningsvärmen från eldsvådorna.

– Det ligger och småbrinner lite. Vi är kvar för att försäkra oss om att branden inte tar sig igen. Vi väntas bli klara inom ett par timmar, säger Henrik Dewoon-Thorén.

Oklart hur branden uppstod

En anmälan har upprättats om allmänfarlig vårdslöshet och ingen är misstänkta i nuläget.

– Det för tidigt att svara på om hur branden uppstod men det kanske framkommer genom vittnesförhören man har hållit, säger Robert Sennerdal, presstalesperson på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.