Räddningspersonal från fyra stationer är på plats för att släcka branden i Hästhagen i Värmdö kommun. Foto: SWEPIX

Kraftig brand i flerfamiljshus på Värmdö

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer tog sig själva ur ett tvåvåningshuset som började brinna i Hästhagen i Värmdö kommun utanför Stockholm. Enligt polisen har en 70-årig man med brännskador förts med ambulanshelikopter till sjukhus.

Vid 19.36 på måndagskvällen kom larm in om en brand i ett tvåvåningshus med fyra lägenheter.

– Det finns risk för spridning till hela huset men fyra stationer med ledning är på plats, säger ledningsoperatör vid Räddningscentral Mitt.

En man i 70-årsåldern fick brännskador och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Mannen ska ha varit vaken och talbar. Enligt räddningstjänsten saknas även en annan person.

– Man har hittills inte hittat den saknade personen, säger Daniel Wikdahl, Polisens presstalesperson.

Ingen är i nuläget frihetsberövad men en person är skäligen misstänkt för händelsen. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand eftersom brott inte kan uteslutas.

Platsen fortfarande varm

Strax efter klockan 22 togs beslut från räddningstjänsten att låta huset brinna ner.

Under tisdagen hade den tekniska undersökningen fortfarande inte påbörjats då brandplatsen fortfarande är varm, meddelar polisen. Men kan komma att ske i veckan när platsen har svalnat och hunnits besiktigas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.